FUNDACIÓN PATAGONISTA

HET EINDE VAN DE WERELD
4 afleveringen!!!
of OOK op de FaceboekpaginaFundacion patagonista’
Het Einde van de Wereld is een eiland voor elke vrije man en vrouw waar alles mogelijk is, een plek waar je naar op reis wil, een paradijs waar je naar verlangt.
Het Einde van de Wereld was een radioprogramma van 6 januari 1991 tot 24 juni 2001,
elke zondagavond op Radio 1. Dree Peremans sr. verzamelde lezers, vertellers en schrijvers rond zich en liet hen vrij om te delen waar ze zin in hadden. Het programma vergaarde veel trouwe fans, die uitkeken naar elke volgende zondagavond.
Je hoorde in het programma stemmen en verhalen uit alle windstreken, sprookjes over een een vrouw die winden liet, belevenissen van de bonobo’s in het Congolese oerwoud, het wonderlijke leven in Paramaribo (Suriname) en Zuid-Afrika, spannende of grappige passages uit de wereldliteratuur, verhalen over schepen, vergeten Vlaamse schrijvers, kabouters en verre einders, lezingen uit de Encyclopedia Patagonica en muziek die je deed wegdromen. Met op de achtergrond de wind, vogeltjes en klotsende golven.
PATACORONIA 2021

Op zaterdag 4 en zondag 5 september
Adres: PAMUDOKU aan de parking van G.C. DE MOELIE
            Van Dormaelstraat-Pastorijpad
            1630 Linkebeek.

Het Patagondisch Museum voor Dolende Kunsten, een kermistent

Dolende Kunsten zijn die kunsten die hun plek niet vinden of krijgen binnen het reguliere circuit. ‘Patagondisch’ is dan weer de samentrekking van Patagonië en Bourgondisch, waarbij Patagonië staat voor ongebreidelde verbeelding en Bourgondisch voor een royale levensstijl.
Een oude kermistent (60 m²) werd gerestaureerd en verbouwd tot een ontmoetingsruimte.  Zij kan gebruikt worden voor workshops, expo’s, kleine voorstellingen, vergaderingen en dies meer en zoekt nu een standplaats voor een langere periode.

Een metalen grid wordt pas gezet (genivelleerd) op losse cementtegels. Aan het metalen grid worden opstaande palen bevestigd, op dit grid komt  nu een houten vloer in multiplex platen (18 cm dik) te liggen, centraal een stevige stalen paal die het houten dak gewelf (paraplu) moet dragen.
Tussen de panelen sluiten dubbelwandige panelen de tentruimte af. In de voorgevel zit een deur, bestaande uit vier luiken. De tent is zelfdragend (geen spantent) en stabiel.

“PATACORONIA” Kunst gemaakt onder invloed van de Covid 19lokdown door de kunstenaars van de Fundacion Patagonista. Er worden  geleide bezoeken en schoolvoorstellingen opgezet. Verder kijken wij hoe wij deze extra ontmoetingsplek voor socio culturele doeleinden met de Linkebeekse verenigingen kunnen inzetten;
Tentoonstellingen, kleine theaterzaal, wandelingen… alles kan, niets moet!